چه چیزی را مهمتر از کسب ترافیک در وب سایتها سراغ دارید؟ شما میتوانید با به کارگیری تکنیکهای سئو ترافیک سایت خود را بالا ببرید. اما در این امر زمانی موفق هستید که درک صحیح از رفتار کاربران در محیط وب سایت داشته باشید. ابزارهای گوگل تگ منیجر (GTM) برای این منظور طراحی شده و استفاده گسترده پیدا کردهاند. پارامترهای Trigger در گوگل تگ منیجر از جمله همین ابزارها هستند که برای تحلیل رفتار کاربران در محیط وب سایت کارایی دارند.
ابزارهای گوگل تگ منیجر برای اهداف گوناگون طراحی شدهاند. با این ابزارها میتوانید بررسی کنید که کاربران بر روی چه موضوعاتی در سایت کلیک میکنند و یا چگونه در تعامل با POP-UPS هستند؟ حتی میتوانید بررسی کنید که چند نفر از کاربران فرمها را با موفقیت ارسال کرده و یا برای خرید از سایت اقدام کردهاند؟ ابزارهای گوگل تگ منیجر برای ردیابی مستقیم رفتار کاربران در وب سایت و ارسال دادهها برای تحلیل در گوگل آنالیتیکس هستند. با این ابزارها دیگر نیازی به سر و کله زدن با بخش پیچیده کدنویسی در بک اند ندارید. در این مقاله از سئوپال قصد داریم تا درباره پارامترهای Trigger در گوگل تگ منیجر صحبت کنیم.

تریگرهای گوگل تگ منیجر چه هستند؟
قاعدتاً میدانید که تگها چه وظایفی در آنالیز وب سایت دارند. هر تگ قرار است تا اطلاعاتی را جمعآوری کرده و در اختیار ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس قرار دهد. اما چالش کار در انجام دستی این رویدادها است. تا جایی که همواره با مدیریت سخت و طاقت فرسا روبرو هستید. ولی حالا پارامتر Trigger در گوگل تگ منیجر را در اختیار دارید. در واقع تریگر مشخص میکند که هر تگ چه زمانی فعال شده تا اطلاعات خود را در اختیار ابزارهای متصل به گوگل تگ منیجر مانند گوگل آنالیتیکس قرار دهد.
پارامتر Trigger در گوگل تگ منیجر برای رصد کردن رویدادهای خاص هستند. یعنی زمانی که شرایط خاصی فراهم میشود، تگ مربوط به آن را فعال میکند تا تمام اطلاعات تگ در اختیار ابزارهای تحلیلی قرار بگیرند. هر کلیک ساده کاربران روی دکمه و یا هر بازدید از صفحه تا اقدامات مثل خرید و ارسال فرم و… انواع رویدادها هستند. خیلی ساده با استفاده از پارامتر Trigger در گوگل تگ منیجر مشخص میکنیم که چه نوع اطلاعاتی در چه زمانی و برای چه نوع تحلیلی ارسال شود.
⭐ محتوای مرتبط: تکنیک های لینک سازی خارجی
انواع تریگر گوگل تگ منیجر
تریگرها برای ناوبری اطلاعات در گوگل تگ منیجر هستند و بسته به نوع فعالیتی که دارند، دستهبندی میشوند. هم اکنون ۱۶ نوع تریگر متفاوت در گوگل تگ منیجر تعریف شده که آنها را در چهار گروه قرار میدهیم. در واقع هر تریگر وظایف مشخصی دارد، اما نوع کاری که انجام میدهد، ممکن است شبیه به دیگر تریگرها به نظر آید. همین نکته باعث شده تا بسیاری از سئوکارهای تازهکار در تفکیک نوع و کاربرد تریگر دچار اشتباه شوند. این چهار دستهبندی انواع تریگر گوگل تگ منیجر به قرار زیر است:
- تریگرهای مربوط به نمای صفحه
- تریگرها برای ردیابی کلیک در سایت
- تریگرها برای مدیریت اطلاعات مشارکت کاربر
- سایر تریگرها
در ادامه این مطلب کمی بیشتر با هر کدام از این تریگرها، نوع وظایف آنها و کاربرد آنها در گوگل تگ منیجر آشنا میشوید.
تریگرهای مربوط به صفحه نمایش (Page View Trigger)
تریگرهایی هستند که اطلاعات کلی از وضعیت صفحات مختلف وب سایت را بررسی میکنند. از زمانی که صفحهای جدید در وب بارگذاری میکنید، این تریگرها نیز فعال میشوند. تمام این تریگرها از بهترین ابزارهای گوگل تگ منیجر هستند که به قرار زیر معرفی میکنیم:
تریگر Consent Initialization
تریگر برای بررسی سطح رضایت بازدید کنندگان از وب سایت است. این تریگر با استفاده از پلتفرمهای مدیریت رضایت (CMP) اطلاعات جامع خود از سطح تعامل کاربران با صفحات سایت را تحلیل میکنند. این تریگر به صورت پیش فرض در تگ منیجر فعال است. از این تریگر گوگل تگ منیجر زمانی استفاده کنید که وضعیت رضایت کاربران در وب سایت شما نیاز به بروزرسانی و یا تنظیمات جدیدی داشته باشند. این تریگر عموماً فقط برای فعالسازی تگها در پلتفرم مدیریت رضایت کارایی دارند.
تریگر Initialization
این تریگر پس از Consent Initialization فعال میشود و هر تگی که قرار است بلافاصله پس از ورود کاربر استفاده شود را فعال میکند. بنابراین برای فعال کردن هر تگی که مربوط به رضایت کاربران است، کارایی دارد. این ابزار پارامتر Trigger در گوگل تگ منیجر است که برای بررسی فعالیت تگهایی خاص قبل از بارگذاری صفحات سایت استفاده میشود. در این صورت اطلاعات بلافاصله برای ابزارهای تحلیل داده ارسال میشوند.
تریگر Page View
یکی از بهترین ابزارهای گوگل تگ منیجر است که برای فعالسازی یک تگ پس از لود شدن صفحه سایت کارایی دارد. با استفاده از این تریگر میتوانیم هر تگ خاصی را بلافاصله پس از باز شدن صفحه سایت توسط کاربر اجرا کنیم. البته به دو روش میتوان از این تریگر استفاده کرد. حالت اول زمانی است که اجازه میدهد تا تگ مورد نظر در تمام صفحات سایت اجرا شود. اما در حالت دوم میتوانیم تگ مورد نظر را صرفاً در برخی از صفحات اجرا کنیم. زمانی که بخواهید دادههای تولید شده از بازدیدهای صفحه را جمعآوری کنید، میتوانید از این تریگر گوگل تگ منیجر استفاده نمایید. از این تریگر معمولاً برای ردیابی تگهایی در پیکربندی گوگل آنالیتیکس و یا بازاریابی گوگل ادز و یا متاپیکسل استفاده میکنند.
تریگر Dom Ready
Dom Ready از جمله تریگرهای زیر مجموعه Page View است، اما در زمان متفاوتی اجرا میشود. در واقع تریگر Page View بدون در نظر گرفتن بارگذاری کامل صفحات سایت اجرا شده و تگها را فعال میکند. اما تریگر Dom Ready پس از بارگذاری کامل صفحه و زمانی که مرورگر آماده اجرای دستورات جاوا اسکریپت است، فعال شده و تگ مورد نظر را برای دادهها به کار میاندازد. در کل تریگر Dom Ready با اندک تاخیر از تریگر Page View اجرا شده اما از پایداری بیشتری برخوردار است. از این تریگر زمانی استفاده کنید که بخواهید چیزی مانند عنوان محصول و یا یک منوی کشویی و حتی یک دکمه را از ساختار HTML استخراج کنید و آن را باید برای ابزارهای کنترل داده مانند گوگل آنالیتیکس ارسال نمایید.
تریگر Window Loaded
Window Loaded یکی از دقیقترین تریگرها برای مدیریت گوگل منیجر است. در واقع این تریگر در دستهبندی تریگرهای Page View قرار دارد، اما زمانی اجرا میشود که کل محتوای صفحه بارگذاری شده باشد. از این تریگر زمانی استفاده میکنند که تگ مورد نظر به بارگذاری کامل صفحه سایت از قبیل تصاویر و یا فرمها نیاز دارد. البته اگر اسکریپت شما باعث کندی صفحه سایت نمیشود و یا در کل کند بالا آمدن صفحه تاثیری در کارکرد تگ ندارد، استفاده از این تریگر بهترین ایده برای بررسی دادههای صفحه سایت است.
این تریگر در پایان بارگذاری هر صفحه سایت فعال میشود. پس بهتر است که از آن برای هر گونه تگهایی که نیاز به استفاده از اسکریپتها و یا ویجتهای تعبیه شده دارند، استفاده کنید. مانند زمانی که میخواهید تعاملات با هر ویجت چت که اسکریپت آن دیر در صفحه بارگذاری شده را ردیابی کنید. به هر حال اگر برای دقت زیاد نیازی به فعال کردن تگها ندارید، استفاده از این تریگر سودمند است.
تریگرهای مربوط به ردیابی کلیک در سایت (Click Triggers)
Click Triggers از بهترین ابزارهای گوگل تگ منیجر است که به خوبی رفتار کاربران در محیط وب سایت شما را تحلیل خواهد کرد. با استفاده از این تریگرها میتوانید با جزئیات بررسی کنید که کاربران وب سایت شما روی چه بخشهایی کلیک میکنند و در محیط سایت دنبال چه موضوعاتی هستند. حتی میتوانید بررسی کنید که کاربران بر روی یک عنصر سایت چند بار کلیک کردهاند. قاعدتاً با در اختیار داشتن چنین اطلاعاتی به راحتی و کاملا دقیق میتوانید رفتار کاربران را تحلیل کنید. هر کلیک کاربر در هر بخش سایت میتواند یک رویداد باشد. رویدادی که قرار است توسط تریگرهای گوگل تگ منیجر شناسایی شده و برای فعال سازی تگهای مربوطه استفاده شوند. در گوگل تگ منیجر از دو نوع تریگر برای ردیابی کلیک در سایت استفاده میکنند.
تریگر All Elements
All Elements ابزار گوگل تگ منیجر برای شناسایی کلیکها بر روی تمام عناصر در هر صفحه سایت است. در واقع با استفاده از این تریگر گوگل تگ منیجر میتوانیم تعداد کلیک بر هر عنصر در هر جای وب سایت را شناسایی کنیم. این عناصر میتوانند بخشهایی مثل بنرها، لینکها، دکمهها، تصاویر و یا پنجرههای بازشو در سایت باشند. از این تریگر میتوانید برای اهداف گوناگون مانند ردیابی کلیک کاربر روی هر عنصر سایت حتی غیر لینکی استفاده کنید. به این ترتیب با جزئیات کامل بررسی خواهید کرد که کاربران در کجاهای وب سایت سرک میکشند و بیشتر کدام یک از عناصر صفحات وب سایت را کلیک میکنند.
تریگر Just Links
تریگری برای شناسایی کلیکها روی لینکها در داخل HTML است. این تریگر کاری به دیگر عناصر موجود در محیط وب سایت ندارد و فقط بر روی لینکها در ساختار HTML هر صفحه سایت متمرکز است. با استفاده از این تریگرِ گوگل تگ منیجر، به راحتی میتوانید تعداد کلیکهای عمل کرده بر هر یک از لینکهای وب سایت را بررسی کنید. تریگر Just Link درست در نقطه مقابل تریگر All Elements قرار دارد و کاملاً بیاعتنا به بخشهای مختلف وب تنها بر روی همان لینکهای تعریف شده HTML متمرکز میشود. به هر حال اگر قصد دارید تا تعداد کلیک کاربران روی لینکهای خروجی و یا لینکهای داخلی سایت را بررسی کنید، استفاده از این تریگر گوگل تگ منیجر سودمند است.
تریگرها برای مدیریت اطلاعات مشارکت کاربر (User Engagement Triggers)
این تریگرها برای ردیابی تعاملهای واقعی کاربر با صفحات وب طراحی شدهاند. به هر حال برای تحلیل عملکرد سایت و تعیین استراتژی سئو باید اطلاعات خوب، دقیق و در لحظه از نحوه تعامل کاربران داشته باشیم. کافی است از تریگرهای User Engagement به درستی استفاده کنید تا به راحتی متوجه شوید که کاربران شما چگونه با محتوای سایت شما تعامل دارند. از طرفی میتوانید بررسی کنید که در چه ساعاتی از شبانه روز تعامل کاربران بیشتر است و یا چقدر درگیر محتوای صفحات در وب سایت شما شدهاند. در این بخش چهار نوع تریگر گوگل تگ منیجر طراحی شده است.
تریگر Element Visibility
یک تریگر بسیار کاربردی در دستهبندی ابزارهای گوگل تگ منیجر است که برای اطلاع از دیده شدن یک عنصر خالی در صفحه سایت کارایی دارد. در واقع اگر بخواهید مطمئن شوید که کاربر بخش خاصی از صفحه سایت مانند دکمه، بنر، فرم و یا هر تگ HTML را دیده است، باید از این تریگر استفاده کنید.
ممکن است در صفحه سایت خود فرم و یا دکمه و حتی بنر خاصی را گذاشتهاید و حالا میخواهید بررسی کنید که آیا کاربر اصلاً متوجه این بخش میشود یا بدون توجه از آن عبور کرده است؟ ممکن است بخواهید فعالسازی تگهای تبلیغاتی بعد از دیده شدن یک عنصر خاص در صفحه سایت را بررسی کنید. در تمام این شرایط به این تریگر گوگل تگ منیجر نیاز دارید.
تریگر Form Submission
از تریگرهای گوگل منیجر است که برای ردیابی فرمها در وب سایت کارایی دارد. در هر زمان و هر بخش سایت اگر کاربری فرمی را ارسال نماید، یک رویداد تلقی شده و این تریگر فعال میشود. البته به دو روش میتوانید از این تریگر گوگل تگ منیجر استفاده کنید:
1- Wiat for Tags
اولین روش، منتظر ماندن برای تمام تگها وابسته به تریگر است. در این حالت تریگر بررسی فرم، زمانی فعال میشود که تمام تگهای وابسته به آن فعال شده باشند. اگر این حالت را فعال نکنید، تگهای کندتر قبل از بارگذاری صفحه بعدی و پس از ارسال فرم فعال نمیشوند.
2- Check Validation
در این روش تگها فقط برای فرمهایی فعال هستند که با موفقیت ارسال شده باشند. در این صورت تعداد تلاشهای پی در پی کاربر برای ارسال یک فرم نادیده گرفته میشود. در واقع این تریگر گوگل تگ منیجر قادر است تا تعداد فرمهای واقعی و کامل ارسال شده را شناسایی کند. چرا که کاربران به دلایل مختلف ممکن است بارها برای ارسال یک فرم اقدام کرده و موفق نشوند. در این صورت نمیتوان از چنین اطلاعات ناقصی استفاده کرد. اما این تریگر کاملاً شفاف بیان میکند که چه مقدار فرم ارسال شده است.
تریگر Scroll Depth
تریگری برای بررسی تمام رویدادها وابسته به اسکرول در صفحات سایت است. با این ابزار گوگل تگ منیجر میتوانید بررسی کنید که کاربران شما در تماشای محتوای صفحات وب شما چگونه اسکرول میکنند. البته این تریگر برای دو حالت اسکرولهای عمودی و یا افقی کارایی دارد.
- اسکرول عمودی (Vertical Scroll Depths): برای بررسی رفتار کاربر هنگام اسکرول کردن یک صفحه از بالا به پایین است.
- اسکرول افقی (Horizontal Scroll Depths): برای بررسی رفتار کاربر هنگام اسکرول کردن از سمت چپ به سمت راست صفحه سایت است.
شما میتوانید این تریگر را با توجه به نوع اسکرول کردن کاربر فعال کنید. مثلاً میتوانید براساس درصد عمق اسکرول کاربر تریگر را به کار اندازید. در این صورت بررسی میکنید که آیا کاربران به سمت بخشهای پایین صفحه حرکت کردهاند و محتوای نمایش داده شده در آن بخشها را میبینند؟ و یا از آنجا عبور میکنند.
تریگر Youtube Video
یک تریگر گوگل تگ منیجر برای تعامل با کاربران در هنگام تماشای ویدیوهای یوتیوب است. اگر کاربری تصمیم بگیرد که محتوای شما را از طریق یوتیوب تماشا کند، این تریگر به شکل خودکار تگهای مربوط به تعامل کاربران را فعال خواهد کرد. البته تگهای تعاملی متنوع در اینباره تعریف شده است. تگهایی برای مدیریت رویدادهایی مانند شروع و یا تکمیل ویدیو و حتی مکث تا جستجوی ویدیو و یا مقدار درصد تماشای ویدئو در یوتیوب که به شکل دستی قابل تنظیم هستند.
سایر تریگرها در گوگل تگ منیجر
در تحلیل ابزارهای گوگل تگ منیجر علاوه بر تریگرهای مطرح و دستهبندی شده که اشاره کردیم، چندین نوع تریگر خاص برای اهداف تخصصی وجود دارد. هر کدام از این تریگرها وظایف و در کل زمینههای کاربری متفاوت اما بسیار مهم و کار راهانداز دارند. مانند:
تریگر Custom Event
از جمله تریگرهای گوگل تگ منیجر است که برای رفتارهای خاص و غیر قابل ردیابی کاربر طراحی شده است. زمانی که نمیتوانیم از طریق رویدادهای استاندارد برخی از اقدامات خاص کاربران را شناسایی کنیم، باید از این پارامتر Trigger در گوگل تگ منیجر استفاده نماییم.
با استفاده از این تریگر میتوانید رویدادهایی به دلخواه خودتان تعریف کرده و اجرا کنید. معمولاً در طراحی سایت و برای ارتباطسازی بین بخشهای مختلف یک برنامه و یا برای اعلام یک اتفاق خاص که توسط کاربر رخ داده میتوانید از این تریگر در دستهبندی ابزارهای گوگل تگ منیجر استفاده کنید. به این ترتیب دست شما برای تعریف امکانات خاص مانند ارسال اعلانها و یا پیامها از ماژولی به ماژول دیگر و یا ارتباط میان کامپوننتها باز است. این تریگر شما را از محدوده استاندارد طراحی سایت خارج کرده و اجازه میدهد تا برای اهداف خاص و رویدادهای سفارشی اقدام کنید.
تریگر History Change
نوعی تریگر گوگل تگ منیجر است که برای تشخیص تغییرات در آدرس URL صفحات سایت طراحی شده و برای برنامههای تک صفحهای و یا وب سایتهای SPA کارایی دارد. هر زمانی که در آدرس URL صفحه سایت تغییری رخ میدهد، این تریگر دو شرایط مختلف را بررسی میکند:
- عنوان URL قبل از اعمال تغییر در صفحه سایت چه بوده است.
- عنوان URL پس از اعمال تغییر در صفحه سایت چه شده است.
این تریگر چشم هوشیار ابزار گوگل تگ منیجر برای شناسایی هر نوع تغییر در سوابق صفحات مختلف سایت است. تا جاییکه برای ردیابی تغییر مسیر URL خصوصاً در اپلیکیشنها و یا سایتهای تک صفحهای کاربردی گسترده دارد.
تریگر Java Script Error
در طراحی سایت میتوانید از برخی تگها برای مدیریت کامپایل جاوا اسکریپت و در کل ردیابی هر نوع خطا استفاده کنید. برای فعالسازی چنین تگهایی میتوانید از تریگر Java Script Error در گوگل تگ منیجر بهرهمند شوید. با این تریگر شناسایی کامپایل شدن کامل جاوا اسکریپت و یا رخداد هر نوع خطا در بارگذاری این بخش وب سایت امکانپذیر است.
تریگر Timer
تریگری است که رویدادها را در فواصل زمانی منظم و از پیش تعیین شده برای تگ منیجر ارسال میکند. این ابزار از جمله تریگرهای گوگل تگ منیجر است که برای مانور کامل کار با تگها در بازه زمانیهای گوناگون حتی در حد میلی ثانیه طراحی شده است.
تریگر Trigger Group
از جمله تریگرهای بسیار خاص اما کاربردی در جمع ابزارهای گوگل تگ منیجر است که برای ترکیب شدن دو و یا چند تریگر در یک گروه مشترک طراحی شده است. البته این تگ مربوط به این تریگر زمانی فعال میشود که همه تریگرهای مشترک در یک گروه حداقل یک بار فعال شده باشند. در این صورت مطمئن هستید که چندین اقدام موازی برای انجام کاری خاص اتفاق افتاده است. به این ترتیب باید چندین رویداد اتفاق افتاده باشد تا این تریگر فعال شده و تگ مربوط به خود را راهاندازی کند.
تا به حال از کدام تریگرهای گوگل منیجر استفاده کردهاید؟
تریگرها فراتر از ابزارهای ساده گوگل تگ منیجر هستند. با استفاده درست از این تریگرها شناسایی رفتار کاربران خیلی سادهتر و سریع تر انجام میشود. شما بدن نیاز به دخالت در کد نویسی بک اند قادر به دریافت اطلاعات زیاد و تحلیل حرفه ای و تعیین استراتژی سئو هستید. با این حال چند نوع از تریگرها در گوگل تگ منیجر را میشناسید و با آنها کار کردهاید؟ اگر هم از این موضوع بی اطلاع هستید دیگر وقت آن است که دست به کار شده و با یادگیری انواع تریگر تحولی بزرگ در وبسایت خود اینجاد کنید.
درصورتی که پس از مطالعه این مقاله پاسخی برای سوالات مرتبط خود پیدا نکردید حتما در بخش نظرات از ما بپرسید تا کارشناسان سئوپال پاسخ گوی شما باشند.